måndag 6 januari 2025

Vit chokladmousse med blåbärskräm och mandel


Vi har kommit till slutet på nyårsmenyn och recepten från nyårsafton, och bjuder här på en fluffig vit chokladmousse på en frisk blåbärskräm. Mandelspån ger rätten lite crunch.
Enkelt och snabblagat. Krämen kan stå klar i kylen en stund innan servering.


  4 portioner
 
100 g vit choklad
1,5 dl vispgrädde
1,5
dl
kvarg (7-10%)

50 g mandelspån- rostade

Blåbärskräm

250 g blåbär- färska eller frysta
0,75 dl syltsocker
2
msk
pressad citron

Garnering

florsocker

Gör så här
Blåbärskräm: Koka upp bär, syltsocker och citronsaft
i en kastrull och låt koka kraftigt i ca 3 min.
Låt krämen kallna.
Fördela den i 4 glas.
Chokladmousse: Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Låt svalna något.
Vispa grädden mjukt och vispa snabbt i kvargen.
Vänd ner gräddblandningen, lite i taget, i chokladen.

Strö hälften av mandelspånen över kompotten och fördela chokladkrämen över.
Strö över resterande mandelspån.
Pudra över florsocker och servera.

Recepten på välkomstdrinken hittar du här, förrätten här och huvudrätten här.
 

 

2 kommentarer:

  1. Det ser väldigt lyxigt och gott ut. Ska spara receptet. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Berätta gärna om du testar receptet, vad du tyckte om det. Kram

      Radera