Vi har kommit till slutet på nyårsmenyn och recepten från nyårsafton, och bjuder här på en fluffig vit chokladmousse på en frisk blåbärskräm. Mandelspån ger rätten lite crunch.
Enkelt och snabblagat. Krämen kan stå klar i kylen en stund innan servering.
Enkelt och snabblagat. Krämen kan stå klar i kylen en stund innan servering.
4 portioner
100 g vit choklad
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl kvarg (7-10%)
50 g mandelspån- rostade
Blåbärskräm
250 g blåbär- färska eller frysta
0,75 dl syltsocker
2 msk pressad citron
0,75 dl syltsocker
2 msk pressad citron
Garnering
florsocker
Gör så här
Blåbärskräm:
Koka upp bär, syltsocker och citronsaft
i en kastrull och låt koka
kraftigt i ca 3 min.
Låt krämen kallna.
Fördela den i 4 glas.
Chokladmousse: Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Låt svalna något.
Vispa grädden mjukt och vispa snabbt i kvargen.
Vänd ner gräddblandningen, lite i taget, i chokladen.
Strö
hälften av mandelspånen över kompotten och fördela chokladkrämen över.
Strö över resterande mandelspån.
Pudra över florsocker och servera.
Det ser väldigt lyxigt och gott ut. Ska spara receptet. Kraaam Pia
SvaraRaderaBerätta gärna om du testar receptet, vad du tyckte om det. Kram
Radera