Enkelt och gott en vanlig vardag. Rör ihop den smakrika såsen med sweet chili och persilja. Häll över fisken – sedan sköter den sig själv i ugn! Servera med ris eller potatis.
400
g
torskfilé eller annan vit fisk
salt och peppar
2
dl
crème fraiche
0,5 dl matlagningsgrädde
0,5
dl
hackad persilja
0,75
dl
sweet chili-sås
1
grönsaksbuljongtärning
2 dl gröna ärtor
0,5 dl vitt matlagningsvin
Tillbehör
ris eller pressad potatis
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Sätt ugnen på 200°.
Lägg torsken i bitar i en form. Salta och peppra.
Blanda crème fraiche, grädde, sweet chili-sås och vitt vin.
Smula ner buljongtärning och rör ner persilja och gröna ärtor.
Blanda crème fraiche, grädde, sweet chili-sås och vitt vin.
Smula ner buljongtärning och rör ner persilja och gröna ärtor.
Häll såsen över torsken och tillaga i ugnen i ca 30 minuter
tills fisken är klar. Servera med ris eller pressad potatis.
tills fisken är klar. Servera med ris eller pressad potatis.
Men jäklar vad gott det där lät. Ja förutom ärtorna. Dom servar jag nog på sidan om. Du har så mycket gott att bjuda på. Tack! Kraaam Pia
SvaraRadera