onsdag 6 augusti 2025

Krämig ugnsbakad sweet chilifisk

Enkelt och gott en vanlig vardag. Rör ihop den smakrika såsen med sweet chili och persilja. Häll över fisken – sedan sköter den sig själv i ugn! Servera med ris eller potatis.

400 g torskfilé eller annan vit fisk
salt och peppar
2 dl crème fraiche
0,5 dl matlagningsgrädde
0,5  dl hackad persilja
0,75 dl sweet chili-sås
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl gröna ärtor
0,5 dl vitt matlagningsvin

Tillbehör

ris eller pressad potatis
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Lägg torsken i bitar i en form. Salta och peppra. 
Blanda crème fraiche, grädde, sweet chili-sås och vitt vin. 
Smula ner buljongtärning och rör ner persilja och gröna ärtor.
Häll såsen över torsken och tillaga i ugnen i ca 30 minuter
 tills fisken är klar. Servera med ris eller pressad potatis.
 

1 kommentar:

  1. Men jäklar vad gott det där lät. Ja förutom ärtorna. Dom servar jag nog på sidan om. Du har så mycket gott att bjuda på. Tack! Kraaam Pia

    SvaraRadera