onsdag 20 mars 2013

Baka Tuppkaka i långpanna och bjud på till Påsk

När det vankas kalas är det väldigt smidigt att baka i långpanna, både praktiskt och enkelt. Planerar du att baka till Påsk och bjuda på fika kan jag rekommendera Tuppkakan, som är en utmärkt kaka att baka i långpanna. 
Tuppkaka i långpanna
ca 30 st
4 st ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2,5 dl varmt vatten
Glasyr
200 g smör
2,5 dl socker
4 msk vaniljsocker
2 st äggulor
Garnering
1,5 dl kokosflingor
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten
Tillsätt det varma vattnet
Häll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapper
Grädda i 175 grader i ca 20 min
Låt svalna
Smält smöret till glasyren
Tillsätt socker, vaniljsocker och äggulor under omrörning
Bred glasyren, som är ganska lös, på kakan
Strö över kokos
Låt kakan bli kall och skär sedan upp den i rutor




8 kommentarer:

  1. Jättegod, men här hos oss kallar vi den för Silviakaka./Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, kärt barn har många namn...:)
      Kanske någon som har något mer namnförslag?

      Radera
  2. Heej :) jag bara undrar över din tuppkaka. Jag har bakat den nu men fick glasyren "sockrig". hur gör du? får du den bättre? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan nog tänka mig att den upplevs lite "sockrig", det blir inte någon slät smörkräm att bre på. Men kanske du ska prova att röra kring sockret i det smälta smöret så det löser sig lite mer innan du blandar i äggulorna. Om du gör ett nytt försök hoppas jag du upplever att du får den bättre :)
      Lycka till!

      Radera
  3. Hej:) jag tänkte fråga dig hur varmt ska vattnet vara?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag brukar ta varmt vatten ur kran. Har ingen exakt temperatur, men det ska ju inte vara kokande.

      Radera