tisdag 29 januari 2013

Chokladkräm med nötter och fikon

Idag är det soppdag här hemma, fast det bara är tisdag.
Det blev sparrissoppa med en chokladkräm till efterrätt.


Chokladkräm med nötter och fikon
4 portioner
 
100 g ljus choklad
50 g mörk choklad (64%)
1,5 dl gräddfil
2 msk hasselnötter
1 krm olja
2 krm salt
0,5 tsk strösocker
2 torkade fikon
2 msk torkade tranbär
40 g nougat
 
Gör så här
Dela all choklad i mindre bitar och smält i ett vattenbad
Tillsätt gräddfil
Blanda och häll krämen i portionsskålar/glas
Ställ in i kylen
Rosta nötterna i en torr stekpanna
Häll över olja, salt och socker
Låt sockret karamelliseras och
nötterna svalna på ett bakplåtspapper
 
Topping
Hackade nötter, frukt och nougat
Toppa krämen med nöt- och frukthacket
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar