Grundrecept vetedeg
50 - 60 bullar
150 g margarin
50 g jäst
5 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 dl socker
1-2 tsk kardemumma
14-15 dl vetemjöl
Fyllning och garnering
Margarin
Strösocker
Kanel
Kanel
1 uppvispat ägg
Pärlsocker
Gör så här
Smula jästen i en bunke
Smält margarinet
Tillsätt mjölken och värm till 37 grader
Rör ut jästen med lite av degspadet
Blanda i salt, socker, kardemumma och
resten av degsapdet
resten av degsapdet
Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta ihop till en deg
Låt degen jäsa under bakduk i 30 min
Ta upp degen på ett bakbord och knåda den lätt
Dela degen i två delar
Kavla ut halva degen till en kvadrat på mjölat bord
Bred margarin över degen och
strö över socker och kanel
strö över socker och kanel
Rulla ihop degen från långsidan
Skär degen i ca 25 bullar
Lägg bullarna i bullformar på en plåt
Låt bullarna jäsa övertäckta på plåt i ytterligare 30 min
Pensla bullarna med uppvispat ägg och
strö över pärlsocker
strö över pärlsocker
Grädda i 250 grader i ca 5 min
Trevlig blogg du har! Många goda recept. Nu ska jag kika runt lite till. Ha en skön kväll.
SvaraRaderaTack för komplimangen, den värmer!
SvaraRaderaHa det gott!