Till kycklingen idag gjorde jag en falsk potatissallad, ett LCHF-recept jag var nyfiken på. Mycket enkel och god sallad som kommer bli en favorit till det grillade i sommar.
Helkokt kyckling
4 portioner
1,5 kg hel kyckling
1 morot, grovt skivad
1 gul lök, skivad i klyftor
10 st vitpeppar- svartpepparkorn
2 vitlöksklyftor, krossade
0,5 tsk timjan
Gör så här
Lägg kycklingen i en kastrull och täck med vatten
Koka upp och lägg i de andra ingredienserna
Låt koka i ca 45 minuter, skär i lårets tjockaste del
om du är osäker på att kycklingen är färdigkokt
Sila av buljongen
Låt kycklingen svalna
Plocka av köttet från kycklingen
Köttet passar utmärkt i en soppa, pasta eller sallad
Kycklingfond
Kyl ner buljongen
Avlägsna sedan det stelnade fettet med en slev
Reducera (koka ner) buljongen till hälften, ca 30-45 minuter
Koka inte för våldsamt, då kan fonden bli klistrig
Frys in fonden i 2 decilitersförpackningar
Fonden håller även 2-3 dagar i kylen
Falsk potatissallad
4 portioner
1 tsk salt
2 st zucchini
4 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
4 tsk dijonsenap
1 purjolök, fint strimlad
Salt, peppar
Gör så här
Koka upp vatten i en kastrull med saltet
Skala och tärna zucchini
Lägg zucchini i det kokande vattnet, låt koka i några minuter
Häll bort vattnet och låt tärningarna svalna
Rör ihop crème fraiche, majonnäs och dijonsenap
Blanda i den svalnade zucchinin och blanda ner purjolök,
salt och peppar efter tycke och smak
Falsk potatissallad
4 portioner
1 tsk salt
2 st zucchini
4 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
4 tsk dijonsenap
1 purjolök, fint strimlad
Salt, peppar
Gör så här
Koka upp vatten i en kastrull med saltet
Skala och tärna zucchini
Lägg zucchini i det kokande vattnet, låt koka i några minuter
Häll bort vattnet och låt tärningarna svalna
Rör ihop crème fraiche, majonnäs och dijonsenap
Blanda i den svalnade zucchinin och blanda ner purjolök,
salt och peppar efter tycke och smak
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar