onsdag 20 mars 2013

Högsäsong för Tuppkakan!!


Tuppkaka
ca 30 st
4 st ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2,5 dl varmt vatten

 
Glasyr
200 g smör
2,5 dl socker
4 msk vaniljsocker
2 st äggulor

 
Garnering
1,5 dl kokosflingor

 
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten
Tillsätt det varma vattnet
Häll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapper
Grädda i 175 grader i ca 20 min
Låt svalna
Smält smöret till glasyren
Tillsätt socker, vaniljsocker och äggulor under omrörning
Bred glasyren, som är ganska lös, på kakan
Strö över kokos
Låt kakan bli kall och skär sedan upp den i rutor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar