söndag 24 mars 2013

Påskmeny med fyllda äggskal, lax i ugn och tuppkaka


Fyllda äggskal
4 portioner
2 ägg
0,25 dl vispgrädde
0,5 msk smör
Salt
Peppar
25 g röd kaviar
Gräslök

Gör så här
Knäck äggen försiktigt för skalen ska bli serveringsskål
Häll upp ett av äggen i en skål
(det andra blir överflödigt)
Skölj de fyra skalhalvorna väl
Blanda ägget med grädden
Smält smöret i en kastrull och tillsätt äggblandningen under långsam uppvärmning
 Rör om tills äggröran blivit krämig
 Smaka av med salt och peppar.
Ta fram äggskalen och fyll dem med äggröran
 Lägg på lite röd kaviar och garnera med finhackad gräslök


 Klicka på länken så kommer du till receptet





Tuppkaka de Luxe
10-12 bitar

2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g smör
100 g hackad mörk choklad

Glasyr
100 g smör
1,25dl socker
2msk vaniljsocker
1st äggulor
Garnering
1 dl kokosflingor
Marsipankycklingar
Gör så här
Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter
Vispa ägg och socker poröst
Blanda de torra ingredienserna i en skål
Smält smör tillsammans med hackad choklad på svag värme, under omrörning
Blanda försiktigt alla ingredienser och häll i formen
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter
Låt svalna

Smält smöret till glasyren
Tillsätt socker, vaniljsocker och äggula under omrörning
Bred glasyren, som är ganska lös, på kakan
Strö över kokos
Låt kakan bli kall innan den skärs upp

Glad Påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar