Det här receptet på svensk moussaka är perfekt att göra om man har kokt potatis över.
Svensk Moussaka med Philadelphiasås
4 portioner
1 kg potatis av fast sort
1 gul lök, hackad
500 g blandfärs
500 g krossade tomater
1 dl tomatpuré
2 tsk rosmarin
Salt
Peppar
Philadelphiasås
400 g philadelphiaost
2 dl mjölk
Salt
Peppar
100 g riven ost
Till servering
Sallad
Gör så här
Skala potatis och koka mjuk
Häll bort vattnet och låt svalna
Skär potatisen i skivor
Stek lök och köttfärs i en gryta
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré
och rosmarin
Låt allt småputtra i 15 minuter
Smaka av med salt och peppar
Vispa ihop Philadelphiaost, mjölk,
salt och peppar i en bunke
Varva köttfärssås, potatis och ostsås i en ugnsfast form
Avsluta med köttfärssås och riven ost
Gratinera i 225 grader i 30 minuter
Överbliven kokt potatis kan även användas
i en tonfiskgratäng.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar