Kryddburken tipsade igår om att linda in kokt potatis med bacon och grilla som tillbehör till grillat. En idé som jag var tvungen att testa, så idag förberedde jag och kokade potatis i förväg så jag skulle kunna servera baconlindad potatis till kvällens grillbit. Blev riktigt gott!
Kul Idé! Ska jag också prova. Men du, vilket sammanträffande med Sankt Annas skärdgård. Jag levde mina föärsta år i Gryts skärgård. mMen sedan när jag var äldre bodde vi också i bla. Mogata och min pappa bor nu som sagt i Sankt Anna. Kul!
SvaraRaderaBaconlindad potatis verkar florera i flera bloggar och det är ju så enkelt att koka lite extra potatis, när man ändå håller på, och ha på lut när det vankas grillat.
SvaraRaderaUnder hela min uppväxt hade vi sommarstuga ute i St Anna och jag besöker fortfarande gärna skärgården för att återuppliva gamla barndomsminnen. Kul att vi båda har kopplingar till den östgötska skärgården :)
Att linda bacon runt t.ex. haloumi eller fetaost är inte heller tokigt. Bacon gör underverk på det mesta, korv, kyckling, oxfilé, fläskfilé, sparris, grillade grönsaker (potatis, morötter mm.)
SvaraRaderaSå sant, så sant...
RaderaTanken på baconlindad potatis har aldrig slagit mig förut. Måste testa! :)
SvaraRaderaDet ska du absolut göra, enkelt men ändå det där lilla extra som sätter piff på potatisen.
Radera