Till Frittatan gjorde jag en sallad på nyskördade grönsaker från mitt lilla växthus.
Frittata
1 portion
2 ägg
1/2 vitlöksklyfta
0,5 krm cayennepeppar
1 krm salt
smör och olivolja (till stekning)
Ärtfyllning
1/3 djupfrysta gröna ärtor (tinade)
25 gram mascarpone
1/3 dl riven parmesan
5-6 stora basilikablad
0,5 msk olivolja
1/2 riven vitlöksklyfta
1 krm salt
1/3 djupfrysta gröna ärtor (tinade)
25 gram mascarpone
1/3 dl riven parmesan
5-6 stora basilikablad
0,5 msk olivolja
1/2 riven vitlöksklyfta
1 krm salt
Gör så här
Mosa ingredienserna till ärtfyllningen grovt med en gaffel
Låt vitlöken och cayennepepparn fräsas
Mosa ingredienserna till ärtfyllningen grovt med en gaffel
Låt vitlöken och cayennepepparn fräsas
i smör och olja i en stekpanna
Knäck äggen i en skål och vispa snabbt ihop dem
Knäck äggen i en skål och vispa snabbt ihop dem
Salta
Häll äggen i stekpannan med vitlöken och cayennepepparn
Häll äggen i stekpannan med vitlöken och cayennepepparn
Grädda i ett par minuter
Klicka ut ärtfyllingen på frittatan och låt den gräddas på svag värme i några minuter, ärtfyllningen ska smälta ner lite
Klicka ut ärtfyllingen på frittatan och låt den gräddas på svag värme i några minuter, ärtfyllningen ska smälta ner lite
Fetaostsallad
Gurka
Tomat
Sallad
Fetaost
Balsamvinäger
Salt
Peppar
Gör så här
Lägg grönsakerna på ett fat
Ringla balsamvinäger över
Salta och peppra
Smula fetaosten över
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar