Som jag berättade tidigare i veckan så har jag lånat hem ett par kokböcker från biblioteket, var av en med titeln Köp hem 5. Igår lagade jag fetakyckling från boken, serverad med klyftpotatis. Enligt bokens upplägg kompletteras inköpslistorna med basvaror man alltid har hemma men klyftpotatis är inte något jag alltid har hemma, så i mitt fall bytte jag ut rucolan på inköpslistan mot fryst klyftpotatis, eftersom jag själv har en liten odling med div örter.
Fetakyckling med rucola
4 portioner
500 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk smör eller olja
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 msk olja
100 g fetaost
2 dl rucola
Till servering
Potatisklyftor
Sallad
Gör så här
Krydda kycklingen med salt och peppar
Bryn kycklingen runt om i het stekpanna
Lägg över den på ett ugnsfast fat
Stek mitt i ugnen i ca 20 minuter
Vispa ihop vinäger, honung och olja
Smula osten över kycklingen
Strö över rucolan
Häll över dressingen
En annan bra bok med färdiga inköpslistor är
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar