torsdag 11 juli 2013

Sommarlätta tillbehör

Snabba och lätta maträtter som inte är tillkrånglade är tacksamma så här under semestertider. Två tillbehör som både är enkla och passar till det mesta är ugnsrostade grönsaker och romröra, här serverade med kassler och färskpotatis.

Ugnsrostade grönsaker
 
   Valfria grönsaker
Olivolja eller smör
Salt och peppar
 
Gör så här 
Dela grönsakerna
Lägg dem på en plåt
Ringla olivolja över eller
pensla med smält smör
Salt och peppra
Rosta i 225 grader 
Rotfrukter i ca 25 minuter
Andra grönsaker som t ex paprika och tomat i ca 15 minuter
Vänd grönsakerna då och då 

 
 
Romröra
4 portioner
 
0,5 dl rom
1 dl crème fraiche
2 msk hackad gräslök
 
Gör så här
Rör ihop ingredienserna
 
så får du även en efterrätt 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar