Rödvinbärsylt
ca 2 liter färdig sylt
ca 1, 5 kg rensade röda vinbär
750 g syltsocker
Saften från 1 citron
Gör så här
Häll bären i en kastrull, mosa dem något
Tillsätt syltsocker
När syltsockret löst upp sig tillsätt citronsaften
När syltsockret löst upp sig tillsätt citronsaften
Koka under omrörning i ca 2-5 minuter
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar
Förslut och förvara svalt
Öppnad burk förvaras i kylskåp
När ska man ha i citronsaften? behövs inget konserveringsmedel?undrar Birgitta Sandsten
SvaraRaderaesksan@spray.se
behöver svar NU
Oj, låter som det är brådis. Citronsaften kan du ha i när syltsockret har löst sig, och syltsocker är ett konserveringsmedel med pektin och citronsyra i färdig dos för hållbar sylt.
RaderaHoppas du är hjälpt av mitt svar. / Birgitta