onsdag 9 september 2015

Äppelchutney som passar till det mesta

Ni har väl inte gömt undan grillen för säsongen!? Än finns det chans till fina dagar, som gjorda för grillning. Ja, egentligen går det ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, som passar fin, fint till grillat. Även till söndagssteken kan den passa, istället för äppelmoset, eller till pannbiffarna, eller varför inte till ostbrickan... ja, det finns nog många användningsområden där det passar med en go' äppelchutney. 
Så har ni gott om äpplen tycker jag absolut att ni ska koka er ett par burkar, och ta fram när vintern är som mörkast och kallast. 


Äppelchutney
ca 1 liter

0,5 kg syrliga äpplen, skalade i bitar
250 g gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade 
1 röd chilifrukt, finhackad
1 kanelstång
0,5 tsk riven ingefära
2 dl äppelcidervinäger
2,5 dl socker

Gör så här
Blanda alla ingredienser, utom socker, i en kastrull
Koka upp och låt sjuda i 10 minuter
Rör ner sockret
Sjud i ca 40 minuter
Rör då och då
Häll upp på burkar
Förvara i kyl
Chutneyn ska alltså vara som godast efter ca en månad
(men går att äta så fort den svalnat :)

Kitchen Stickers!

2 kommentarer:

  1. Så gott! Visste inte man kunde spara en chutney. Måste testas. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska kunna förvaras i rumstemperatur i 2-3 månader, men jag föredrar kylen, och där kan man spara den längre än så. Kram

      Radera