Bland bakverk och kastruller hittade jag, för mig,
ett annorlunda recept på äppelpaj som jag kände att jag var tvungen att testa,
så idag på vår soppdag passade jag på.
ett annorlunda recept på äppelpaj som jag kände att jag var tvungen att testa,
så idag på vår soppdag passade jag på.
Äppelpaj med rivna äpplen
ca 6 portioner
5-6 medelstora äpplen
1 msk smör
2-3 msk flytande honung
1-2 tsk malen kanel
Pajsmet
125 g smör
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
Till servering
Vaniljsås
Gör så här
Skala, kärna ur och grovriv äpplena
Bryn äppelrivet i smör och honung
Bred ut äppelrivet i botten av en pajform
Strö över malen kanel
Smält smöret och låt det svalna
Vispa ihop ägget med en gaffel
Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål
Blanda mjölblandningen med det lättvispade ägget och det smälta smöret
Fördela smeten ovanpå äpplena
Jämna till ytan med en kniv
Grädda i nedre delen av ugnen i 2oo grader i 30 min
Vad kul att du provade pajen!! Visst är den farligt god!!??:)
SvaraRaderaTack för länkningen!!
Kram
Bloggar som jag tycker är trevliga och har bra recept länkar jag gärna :)
Radera