Thailändsk mat är snabb, god och enkel och just pannkaka med banan väcker mina minnen kring hur enkelt livet var när jag för 20 år sedan (usch vad tiden går) reste som backpacker och köpte och åt maten vid de små matvagnarna som fanns, och säkert finns, överallt på gatorna.
Banana pancakes
8-9 stycken
2 nästan mogna bananer
2 dl rismjöl
1 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 liten burk kokosmjölk, 165 ml
2,5 dl mjölk
2 ägg
0,5 tsk salt
Till servering
Vaniljglass
Ljus sirap
Gör så här
Skala och skiva bananerna tunt
Vispa ihop smeten
Hetta upp smör i en stekpanna
Häll i smet och lägg på bananskivor
Vänd pannkakan när den stelnat på ytan och
stek ytterligare en halv minut
Stek resten av pannkakorna på samma sätt
Servera nystekta med glass och sirap
Dette skal prøves til Søndag. :-)
SvaraRaderaDet tycker jag absolut att du ska göra Kai :)
Radera