tisdag 17 september 2013

Orientalisk köttgryta till middag

En orientalisk rätt, ett vardagsrecept du snabbt och lätt snor ihop till middag . 
 
Orientalisk köttgryta
4-6 portioner
 
500 g strimlad skinka
3 stjälkar strimlad selleri
2 strimlade morötter
2 dl vatten
1 msk soja
2 msk kalvfond
2 krm ingefära
1 burk krossad ananas
Svamp
Bambuskott
Salt
Peppar

Till servering
Ris
Sallad
 
 
Gör så här
Bryn det strimlade köttet
Blanda i de strimlade grönsakerna, svamp
och bambuskot
Späd med vatten, soja och fond
Låt grytan småkoka i 20-30 minuter
Späd med mer vatten om det behövs
Smaka av med ingefära, salt och peppar
Rör sist i den krossade ananasen


Eller du kanske är mer sugen på en
värmande Thaisoppa nu i höstrusket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar