Orientalisk köttgryta
4-6 portioner
500 g strimlad skinka
3 stjälkar strimlad selleri
2 strimlade morötter
2 dl vatten
1 msk soja
2 msk kalvfond
2 krm ingefära
1 burk krossad ananas
Svamp
Bambuskott
Salt
Peppar
Till servering
Ris
Sallad
Till servering
Ris
Sallad
Gör så här
Bryn det strimlade köttet
Blanda i de strimlade grönsakerna, svamp
och bambuskot
Späd med vatten, soja och fond
Låt grytan småkoka i 20-30 minuter
Späd med mer vatten om det behövs
Smaka av med ingefära, salt och peppar
Rör sist i den krossade ananasen
Eller du kanske är mer sugen på en
värmande Thaisoppa nu i höstrusket.
Eller du kanske är mer sugen på en
värmande Thaisoppa nu i höstrusket.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar