onsdag 18 september 2013

Renskavspytt med lingonyoghurt

Nu har en del av lingonen vi plockade för några veckor sedan kommit till användning. Jag stekte nämligen renskavspytt och serverade en lingonyoghurt till det.
Renskavspytt med lingonyoghurt
4 portioner

400 g fint tärnad potatis
150 g fint tärnad morot
1 hackad röd lök
500 g renskav
2 msk hackad timjan
1 msk hackad bladpersilja
Salt
Peppar

Lingonyoghurt
8 msk matlagningsyoghurt
2 msk lingon, gärna frysta
2 tsk fransk senap
2 tsk flytande honung

Gör så här
Stek potatis och morot mjukt
Tillsätt lök och låt fräsa med ett par minuter
Salta och peppra
Häll över på ett fat medans du fräser köttet
Sära skivorna medans det steks på ganska hög värme
Krydda med timjan och vänd ner de stekta rötterna
Låt allt steka ihop någon minut
Strö persilja över
Blanda ingredienserna till lingonyoghurten

De lingon som jag inte sparade till lingonyoghurten kokade jag lingonsylt på och det receptet hittar ni Här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar