Det är inte bara äppeltider nu, även päronen är dags att skörda. Det kanske kan passa med en päronsmulpaj till efterrätt i helgen eller varför inte till fikat.
Päronsmulpaj med nougat och snabb vaniljsås
6-8 portioner
Smuldeg
150 g smör
4 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 dl vaniljglass
Fyllning
5-6 päron
50 g nougat
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienserna till
smuldegen i en bunke
Skala och strimla päronen
Riv nougaten grovt
Smöra en stor eller flera små pajformer
Lägg päronen i botten på formen och
strö över nougaten
Avsluta med smuldegen.
Grädda i ugnen i 225 grader i ca 25-30 minuter,
tills pajen får lite färg.
Vaniljsås
3 äggulor
3 msk strösocker
3 dl vispgrädde (rätt hårt vispad)
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
Vispa äggulor och strösocker fluffigt
Tillsätt den vispade grädden och vaniljsockret i äggvispet
Rör om tills allt blandats och servera ihop med pajen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar