fredag 13 september 2013

Päronsmulpaj med nougat och snabb vaniljsås

Det är inte bara äppeltider nu, även päronen är dags att skörda. Det kanske kan passa med en päronsmulpaj till efterrätt i helgen eller varför inte till fikat. 
 
Päronsmulpaj med nougat och snabb vaniljsås
6-8 portioner
 
Smuldeg
150 g smör
4 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 dl vaniljglass
 
Fyllning
5-6 päron
50 g nougat
 
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienserna till 
smuldegen i en bunke
Skala och strimla päronen
Riv nougaten grovt
Smöra en stor eller flera små pajformer
Lägg päronen i botten på formen och
strö över nougaten
Avsluta med smuldegen.
Grädda i ugnen i 225 grader i ca 25-30 minuter,
 tills pajen får lite färg.
 
Vaniljsås
3 äggulor
3 msk strösocker
3 dl vispgrädde (rätt hårt vispad)
2 tsk vaniljsocker

Gör så här
Vispa äggulor och strösocker fluffigt
Tillsätt den vispade grädden och vaniljsockret i äggvispet
Rör om tills allt blandats och servera ihop med pajen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar