Fin chokladpaj med granatäpple
1 stor paj 2o cm i diameter
eller
8 små portionspajer
eller
8 små portionspajer
70 g mörk choklad, 70%
3,75 dl pekannötter
4 färska dadlar
Fyllning
4,5 dl crème fraiche
45 g farinsocker
Garnering
1 granatäpple, kärnorna
Gör så här
Grovhacka chokladen och lägg den i en matberedare
Tillsätt 1,25 dl pekannötter
Kör till en smulig massa
Häll upp i en skål och ställ åt sidan
Kärna ur dadlarna och lägg i matberedaren
Tillsätt resten av pekannötterna
Kör till en smulig massa
Tillsätt choklad- och nötblandningen och kör lite till
Fördela sedan chokladmassan i form/formar med löstagbar botten
Ställ i frysen i 4-8timmar så massan stelnar
Rör crème fraiche och farinsocker till en smidig kräm
Ta ut formen/formarna ur frysen
Lossa bottnarna ur formen/formarna
Fördela krämen i bottnen/bottnarna
Ställ i kylen i 2 timmar
Toppa pajen/pajerna med
granatäppelkärnor vid servering
Ställ i frysen i 4-8timmar så massan stelnar
Rör crème fraiche och farinsocker till en smidig kräm
Ta ut formen/formarna ur frysen
Lossa bottnarna ur formen/formarna
Fördela krämen i bottnen/bottnarna
Ställ i kylen i 2 timmar
Toppa pajen/pajerna med
granatäppelkärnor vid servering
Mums va gott de ser ut :)
SvaraRaderaVad roligt Ida att du tycker det, och att du talar om det :) / Birgitta
Radera