Kanelsnäckor
ca 40 snäckor
150 g margarin
50 g jäst
5 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 dl socker
1-2 tsk kardemumma
14-15 dl vetemjöl
Fyllning och garnering
Margarin, rumsvarmt
Strösocker
Kanel
Kanel
1 uppvispat ägg
Pärlsocker
Gör så här
Smula jästen i en bunke
Smält margarinet
Tillsätt mjölken och värm till 37 grader
Rör ut jästen med lite av degspadet
Blanda i salt, socker, kardemumma och
resten av degsapdet
resten av degsapdet
Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg
Låt degen jäsa under bakduk i 30 min
Ta upp degen på ett bakbord och knåda den lätt
Dela degen i två delar
Kavla ut halva degen till en kvadrat på mjölat bord
Bred margarin över degen och
strö över socker och kanel
strö över socker och kanel
Låt jäsa övertäckta på plåt i ytterligare 30 min
Pensla snäckorna med uppvispat ägg och
strö över pärlsocker
strö över pärlsocker
Grädda i 250 grader i ca 5 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar