Jag brukar alltid göra en Kryddsill efter Abbas recept på inläggningssillburken. Till det behövs inte många ingredienser alls, bara kryddor, lagerblad, röd lök och sill.
Kryddsill
6-8 bufféportioner
0,5dl ättiksprit (12%)
1,5 dl vatten
2 dl socker
2 tsk krossad kryddpeppar
0,5 tsk krossad vitpeppar
1 lagerblad
5 kryddnejlikor
1 skivad röd lök
420 g inläggningssill
Gör så här
Koka en lag på ättiksprit, socker och vatten
Blanda i kryddor och lagerblad i lagen
Låt lagen svalna till kylskåpstemp
Skölj sillfiléerna i kallt vatten
Skär sillen i ca 2 cm bitar, gärna på snedden
Varva sillen med löken i en väl rengjord glasburk
Häll på lagen och sätt på ett tättslutande lock
Låt sillen stå och dra i kylen i 1-2 dygn
men med det gör man precis som man själv vill.
Tar 2 snapsar
SvaraRadera