onsdag 4 december 2013

Ugnsbakad rödspätta med grymt god fänkål- och pestosås

Fänkål hör inte till de vanligaste ingredienserna här hemma hos oss men ihop med pesto var den här såsen grymt god och det fina med rödspättan är att den lagar sig själv i ugnen.
Ugnsbakad rödspätta med fänkål- och pestosås
4 portioner
 
800 g tinad rödspättafilé
1 fänkål
0,5 citron, saften
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
4 msk pesto
250 g körsbärstomater
0,5 kruka persilja
Citronpeppar
Svartpeppar
Salt
Till servering
Kokt potatis
Grönsallad
 
Gör så här
Vik ihop fiskfiléerna och lägg dem i en ugnssäker form
Strö över salt och citronpeppar
Ansa och skär fänkålen i tunna klyftor
Bryn fänkålen i lite olja någon minut
Häll på citronsaft och vatten
Smaka av med salt
Sätt på lock och låt sjuda i ca 10 minuter
Tillaga rödspättan i ugn i 200 grader i ca 10 minuter
Dela tomaterna och blanda med fänkålen
Häll i grädde och pesto
Smaka av med ev mer salt och svartpeppar
 
  

2 kommentarer: