Kycklingtema vecka 10
Fredag - Färdig grillad kyckling
Söndag - Indisk kyckling
Färdig grillad kyckling är ju perfekt att använda när det ska gå snabbt och vara enkelt. Särskilt när det är fredag, bara slinka in i butiken och köpa med sig en färdig grillad kyckling, ställa fram den på bordet med lite olika grönsaker och sedan enkelt göra sig en wrap. Eller, om man känner att man har ork och tid på fredagskvällen, göra ett pajskal och fylla det med stekt svamp, grönsaker och färdig grillad kyckling och piffa till lite extra genom att duka fint med vinglas och servetter. Pomme till kycklingen funkar oxå, och medan pommen står i ugnen kan man snabbt och lätt mixa ihop en härligt grön och god avokadosås. Färdig grillad kyckling är hur som helst bra att ta till om man känner att man inte vill stå allt för länge i köket en fredag kväll, utan helst vill koppla av med skönt soffhäng och njuta av att det är fredag och helg :)
Trevlig helg!!
Plockad, färdiggrillad kyckling
Tortillabröd
Blandsallad
Tomat
Gurka
Lök
Majs
(eller andra grönsaker man är sugen på)
Tortillabröd
Blandsallad
Tomat
Gurka
Lök
Majs
(eller andra grönsaker man är sugen på)
Kesoröra
1 dl keso
1 msk mango chutney
0,25 dl majonnäs
Gör så här
Blanda kesoröran
Klicka ut röran på brödet
Blanda övriga ingredienser på brödet
Rulla ihop till en wrap
Kycklingpaj
Kycklingpaj
Pajdeg
2,5 dl vetemjöl
75 g margarin
0,75 dl kesella
Fyllning
2,5 dl vetemjöl
75 g margarin
0,75 dl kesella
Fyllning
1 grillad kyckling
1 röd paprika
Champinjoner
1 gul lök
2 dl creme fraiche (34%)
1 liten tub räkost
1 röd paprika
Champinjoner
1 gul lök
2 dl creme fraiche (34%)
1 liten tub räkost
Salt
Peppar
Peppar
Gör så här
Börja med pajskalet
Hacka samman margarin och mjöl till en grynig massa
Tillsätt kesellan och knåda ihop till en deg
Kavla ut degen till en rundel
eller tryck ut degen i pajformen
Nagga botten med en gaffel
Låt pajskalet stå svalt ca 30 minuter
Förgrädda sedan pajskalet i 200 grader i ca 10 minuter
Hacka ner lök, paprika och champinjoner i mindre bitar
Stek grönsakerna så de blir lite mjuka
Pilla kycklingen från benen och dela i lagom munsbitar
Lägg kyckling och grönsaker i pajformen med pajskalet
Blanda ihop creme fraichen med räkosten
Smaka av med salta och peppar
Häll smeten över
Grädda i 200 grader tills det får en fin brun färg,
Börja med pajskalet
Hacka samman margarin och mjöl till en grynig massa
Tillsätt kesellan och knåda ihop till en deg
Kavla ut degen till en rundel
eller tryck ut degen i pajformen
Nagga botten med en gaffel
Låt pajskalet stå svalt ca 30 minuter
Förgrädda sedan pajskalet i 200 grader i ca 10 minuter
Hacka ner lök, paprika och champinjoner i mindre bitar
Stek grönsakerna så de blir lite mjuka
Pilla kycklingen från benen och dela i lagom munsbitar
Lägg kyckling och grönsaker i pajformen med pajskalet
Blanda ihop creme fraichen med räkosten
Smaka av med salta och peppar
Häll smeten över
Grädda i 200 grader tills det får en fin brun färg,
ca 15-20 min.
Låt pajen vila i 10 minuter innan servering
Servera med en god krispig sallad och ett gott vitlöksbröd
Avokadosås
Låt pajen vila i 10 minuter innan servering
Servera med en god krispig sallad och ett gott vitlöksbröd
Avokadosås
1 avokado
0,5 gurka - skalad
1 dl neutral olja
1 tsk pressad citron
Salt
Gör så här
Mixa i matberedare eller
med stavmixer till en slät kräm
Krydda med din favorit ört eller lök
Åh så mycket gott med kyckling :)
SvaraRaderaGrillade en hel kyckling i ugnen i veckan så denna tänkte jag använda till kvällens fredagsmys :)
Smidigt att ha det förberett ;)
Trevlig helg! :)
Klokt att planera sin matlagning :)
RaderaÖnskar dig en fin fredagskväll och trevlig helg! / Birgitta