Baka en härlig Tuppkaka till påsk, eller Silviakaka som den också heter.
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,25 dl varmt vatten
Glasyr
100 g smör
1,25 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 äggulor
Garnering
1 dl kokosflingor
Chokladägg
Chokladägg
Gör så här
Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter
Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten
Tillsätt det varma vattnet
Häll smeten i formen
Grädda i 175 grader i ca 40 min
Låt svalna
Smält smöret till glasyren
Tillsätt socker, vaniljsocker och äggula under omrörning
Bred glasyren, som är ganska lös, över kakan
Strö över kokos
Låt kakan bli kall innan den skärs upp Garnera med några chokladägg
Då fick vi äntligen en förklaring på tuppkakan, att det är det samma som Silviakaka, tack! :)
SvaraRaderaLåter onekligen väldigt enkel att baka och god. Och namnet är ju i tiden nu så att säga.
En fin vecka till dig, kramizar!
Alltid förvirrar det nå´n ;)
RaderaKram till er!
Geijersk Tuppkaka har jag recept på. Det är inte alls samma som denna Tuppkaka utan en slags ljus kladdkaka med hackade nötter el mandel ovanpå.
SvaraRaderaFick receptet före chokladkladdkakornas tid.
Den är inte så hög och inte alls kladd/rinnig.
Jättegod och rekommenderas varmt!
Låter ju smarrigt. Du kanske vill dela med dig av receptet?
Radera