Grön sallad med fetaost och rostade pumpakärnor
4 portioner
1 dl pumpakärnor
200 g grön sparris
0,5 gurka
100 g suger snaps
150 g fetaost
125 g salladsmix
Dressing
0,5 dl olivolja
2 msk vinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Gör så här
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna
Stek sparrisen runtom i ca 3 minuter
Dela sparrisen i bitar
Hyvla gurkan på längden med osthyvel eller potatisskalare
Dela bönorna på hälften
Smula fetaosten
Vänd ihop allt med salladsmixen i en stor skål
Blanda ingredienserna till dressingen
Ringla över salladen vid servering
Imorgon är det helgdag, igen, och svärmor med man kommer på besök. Tänkte bjuda dem på ugnsstekt lax med örtsås. Recept på det kommer inom kort :)
Ha nu en fortsatt trevlig kväll och
en trevlig Kristi himmelsfärds dag!
Här blev det bara rester i kväll, vi var ute så länge och fixade med sommarbostaden till hönsen så det hanns inte med någon matlagning. I morgon får det bli bättring...
SvaraRaderaÖnskar dig sköna dagar!
Tack Anna, önskar dig det samma!
RaderaDen där salladen lät god! Här har vi inte något särskilt planerat, men imorgon blir det picknick och på utflykt smakar allt extra gott :) Liza
SvaraRaderaPicknick är härligt och att äta ute ger alltid lite extra krydda till maten. Hoppas ni får vackert, och varmare, väder på utflykten!
Radera