Den här rabarber kakan vill jag minnas blev rysligt saftig och god,
och det ser den ju verkligen ut att vara :)
Saftig rabarberkaka
ca 12 bitar
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk potatismjöl
150 g rabarber
100 g mandelmassa
Gör så här
Smöra och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter
Smält smöret i en kastrull
Ta den från värmen
Rör ner socker, ägg och mjölet blandat med bakpulver
Häll smeten i formen
Dela rabarbern i bitar och fördela i smeten
Riv mandelmassa grovt och strö över
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 25-30 minuter
Var kommer rabarbern in i bilden? Har ingen egen blogg därav anonym. Ewa
SvaraRaderaHej Ewa! Tack för att du gjorde mig uppmärksam på att jag missat rabarbern i rabarberkakan. Är nu åtgärdat. Ha det gott! / Birgitta
RaderaTack för snabbt svar, nu har jag något att göra i morgon.
SvaraRadera