Nu önskar jag er alla mina läsare en riktigt skön och härlig sommar!
Var rädda om er där ute i Sommarsverige!
Tårtbotten
0,75 dl Milda flytande margarin
2 dl florsocker
5 äggulor
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk mjölk
Maräng
5 äggvitor
2 dl strösocker
Garnering
Vispgrädde
Frukt
Bär
Gör så här
Smöra och mjöla en form med löstagbara kanter, ca 26 cm
Vispa margarin och florsocker poröst med elvisp
Tillsätt äggulorna, ett i taget
Rör om till en jämn smet
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker
Rör ner blandningen i smeten
Tillsätt mjölken
Blanda väl
Fyll formen med smeten
Vispa ihop äggvitorna till ett hårt fast skum,
var
noga med att bunken du vispar i är helt ren, torr och fettfri. För att
vara på den säkra sidan vad det gäller fettfri så använd en glasskål
och vispa inte för länge för då är risken att den sjunker ihop och blir
smetig
Tillsätt sockret lite, lite i taget, annars sjunker gärna smeten ihop och marängen blir kompakt, vispa hela tiden
Bred ut marängen över smeten i formen
Gräda näst längst ner i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter
Låt kakan svalna
Lossa den från formen
Vispa grädde
Garnera med frukter och bär
Nä. Inget regn. Kanske på nätterna. Gott med marängtårta. Somrig med bär.
SvaraRaderaTrevlig sommar!
Tack, Sofie! Önskar dig det samma!
RaderaSkön semester på dig!
SvaraRaderaTack, Erika! Ska verkligen bli skönt, och jag ska njuta varenda sekund :)
Radera