Ett recept som går från blogg till blogg, men jag tror det är som med viskleken, ni vet den ena viskar till den andra osv och det som den sista i kedjan berättar är inte alls vad som viskades från början. Jag hittade inspiration till min paj hos Mumsfillibaba, som i sin tur hittade receptet hos Remsans bistro, och på vägen har det skett små förändringar i receptet. Jag hade t ex ingen choklad hemma, som var i receptet hos Mumsfillibaba, så det uteslöt jag, och jag gjorde min paj i en mindre form, 20 cm istället för 26 cm, och tryckte upp min pajdeg på kanterna (tänk på att ha något under formen om ni gör pajen som jag i en form med löstagbar kant, formen läckte nämligen och oset stod redigt tätt när jag öppnade ugnsluckan) men trots olikheterna i recepten är jag övertygad om att vi alla bjöd på heligt söta och goda knäckiga krusbärspajer :)
Knäckig krusbärspaj med nötter
3 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
150 g smält smör
5 dl krusbär
½ dl strösocker
1 msk potatismjöl
Smultäcke
1 dl hasselnötter eller valnötter, grovhackade
1 dl vetemjöl
½ dl strösocker
75 g smör
Till servering
Glass
eller
Vaniljsås
eller
Vispad grädde
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna till pajdegen i en
skål
Häll över det smälta smöret och blanda ihop till en deg
Tryck ut i
en pajform (20 cm i diameter) och
även upp på kanterna
Förgrädda pajskalet i 175 grader i 10 minuter
Blanda krusbären med socker och potatismjöl
Fördela i pajskalet
Smula ihop allt till smultäcket
Strö smultäcket över krusbären
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar