Till den här smulpajen använde jag blåbär men den går naturligtvis att baka på vilka bär som helst, jordgubbar, hallon, vinbär eller björnbär. Bakar du med bär som innehåller mycket vatten tar du den större mängden potatismjöl.
Blåbärspaj med smul och valnötter
6-8 portioner
Smuldeg
100 g smör, rumsvarmt
2 msk strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 dl valnötter, grovhackade
Fyllning
1 l färska bär (500 g djupfrysta)
0,5 dl strösocker
1-2 msk potatismjöl
Till servering
Vaniljsås
Gör så här
Mät upp mjöl, socker, havregryn och valnötter i en skål
Finfördela smöret i mjölblandningen till en grynig massa
Lägg bären i en pajform
Strö över socker och potatismjöl
Fördela smuldegen över bären
Grädda i 225 grader i ca 20 minuter
Lime och blåbär är en fin kombo, nämligen :)
Smulan är gott. Har ett ungefär lika recept. Gillar när där är havregryn i degen. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRaderaHavregryn är gott och valnötter ger lite extra crunch. Kram
Raderammm... blåbär är man ju liksom sugen på nu!
SvaraRaderaEller inte...;)
RaderaSer fantastiskt ut! Jag provade förresten att göra dina jordgubbsknyten (gömmor?), underbara!!
SvaraRaderaKul att höra att mina recept kommer till användning, och att du blev nöjd med resultatet :)
Radera