lördag 16 augusti 2014

Kokostoppar ur Veckans receptbok - Fest med systrarna von sydow

Ett perfekt glutenfritt alternativ på kakfatet är kokostoppar. 


Goda som de är men blir lite extra festliga med en topping av citronglasyr och zest. 
Ett recept hämtat ur "Veckans kokbok" - Fest med systrarna von Sydow.


Kokostoppar 
30 stycken

3 äggvitor (ca 1 dl)
6 dl kokosflingor
25 g smör
2,5 dl strösocker 
Topping  
Florsocker
Saft och zest från en citron 

Gör så här 
Vispa sönder äggvitorna lätt i en kastrull
Blanda ner kokos, smör och socker
Sjud massan på svag värme tills den tjocknar och håller formen
Fördela smeten i toppar på plåt med bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen i 190 grader i ca 10 minuter
Låt kakorna kallna
Blanda lite citronsaft och florsocker till önskad konsistens 
Doppa topparna i glasyren och strö lite zest på toppen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar