torsdag 21 augusti 2014

Pastagratäng med köttfärs och paprika

Nu när vardagen gjort entré är det snabb vardagsmat som gäller när man kommer hem efter jobb och skola. Pastagratäng är en snabb och enkel maträtt att laga i ugnen och som funkar bra att göra på pasta som blivit över från tidigare middagar. En annan pastarätt som sköter sig själv i ugnen och som är perfekt att laga på rester är makaronipudding, kan varieras med köttfärs, korv eller skinka beroende på vad som finns i kylen.
  
Pastagratäng med köttfärs och paprika 
4-6 portioner  

ca 300 g pasta 
500 g köttfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, skivade
2 paprikor, hackade
3 msk tomatpuré
2 tsk sambal oelek
1 msk kalvfond
Salt
Peppar 
Ostsås 
5 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost 
Salt
Vitpeppar
ev maizenaredning 
1-2 bollar mozzarellaost 

Gör så här 
Stek köttfärsen tillsammans med lök och vitlök
 Tillsätt paprika, tomatpuré, fond och sambal oelek
Smaka av med salt och peppar 
Låt det puttra ihop lite
 Koka pastan och låt den rinna av
Koka upp grädden till såsen 
Rör ner osten så den får smälta
Smaka av salt och peppar
Red ev av såsen med lite maizena om den är för tunn
 Lägg hälften av pastan i en smord ugnsform 
Fördela hälften av färsen över
Häll på hälften av ostsåsen 
Upprepa en gång till
Skiva mozzarellan och lägg överst
 Gratinera i 225 grader i ca 20 min tills rätten fått fin yta Servera med sallad
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar