Pastagratäng med köttfärs och paprika
4-6 portioner
ca 300 g pasta
500 g köttfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, skivade
2 paprikor, hackade
3 msk tomatpuré
2 tsk sambal oelek
1 msk kalvfond
Salt
Peppar
Ostsås
5 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
Salt
Vitpeppar
ev maizenaredning
1-2 bollar mozzarellaost
Gör så här
Stek köttfärsen tillsammans med lök och vitlök
Tillsätt paprika,
tomatpuré, fond och sambal oelek
Smaka av med salt och peppar
Låt det puttra ihop lite
Koka pastan och låt den rinna av
Koka upp
grädden till såsen
Rör ner osten så den får smälta
Smaka av
salt och peppar
Red ev av såsen med lite maizena om den är för tunn
Lägg hälften av pastan i en
smord ugnsform
Fördela hälften av färsen över
Häll på
hälften av ostsåsen
Upprepa en gång till
Skiva mozzarellan och lägg överst
Gratinera i
225 grader i ca 20 min tills rätten fått fin yta Servera med
sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar