Tant Frida var kalaskokerska hos Edward Bloms farfar
och hon visste minsann hur en potatissallad skulle piffas till.
och hon visste minsann hur en potatissallad skulle piffas till.
En illskär potatissallad kan aldrig bli fel på ett buffébord :)
Tant Fridas skära potatissallad
4-6 portioner
1 kg potatis (fast sort)
2-3 inlagda rödbetor
2 msk finhackad gul lök
Ett knippe persilja
1-2 krm salt
2 msk kapris
2 dl majonnäs
1 dl vispgrädde, ovispad
Gör så här
Koka potatisen
Låt den bli kylskåpskall
Skala och tärna den
Hacka rödbetorna i små bitar
Finhacka persiljan
Blanda samman potatis, rödbetor, lök, persilja och kapris
Rör ihop majonnäs, salt, grädde och en sked rödbetsspad
Blanda försiktigt ihop alla ingredienser
Låt stå ett par timmar i kylen innan servering
Garnera med persilja vid servering
Vilken smarrig potatissallad, spännande med att ha rödbetor i . Får ta och testa detta framöver.
SvaraRaderaKram Erika
Rödbetor passade kanon i potatissalladen, och så blev det ju en härlig färgklick på tallriken :)
RaderaKram!