torsdag 25 september 2014

Baconlindad kycklingfilé med hasselbackspotatis

Har lite brådis så här på morgonkvisten, ska iväg till simhallen, men hinner iaf tipsa om något gott till fredagsmyset, baconlindad kycklingfilé med hasselbackspotatis, eller varför inte till söndagsmiddag?! Tjing!

 Baconlindad kycklingfilé med hasselbackspotatis

4 portioner
150 g bacon
500 g kycklingfilé
0,5 tsk svartpeppar
12 medelstora potatisar
3 msk margarin
1,5 tsk salt
1 msk ströbröd 
Tillbehör

Gör så här 
Skala potatisen
Skär potatisen i tunna skivor men ej helt igenom
Ett tips är att lägga en skärbräda ovanpå skärbrädan
med potatisen som ska skäras bredvid den översta skärbrädan 
så kniven stannar innan den har skurit helt igenom potatisen
Ställ potatisen med skivorna uppåt i en ugnsfast form
Smält margarinet och pensla potatisen
Ugnsstek potatisen i 225 grader i 45 minuter
Ej för stark undervärme
Pensla då och då med det smälta margarinet
När potatisarna fått lite färg strö över salt och ströbröd 

Linda bacon runt varje kycklingfilé
Peppra
Lägg dem i ugnssäker form
Tillaga mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar