Två recept från boken jag som redan använt och bloggat om är
socker- och glutenfria blåbärsmuffins och
en chokladtårta där jag använt ett kladdkakerecept ur boken till tårtbottnen,
och de recepten kommer åter igen här.
Socker- och glutenfria blåbärsmuffins
6 stora eller 12 mindre
3 dl mandelmjöl
3 ägg
1 mogen banan
1 nypa salt
1,5 dl dadlar utan kärna
1 dl vatten
1,5 dl blåbär
Gör så här
Mixa alla ingredienser (utom blåbären) till en jämn smet
Blanda i blåbären
Fördela smeten i muffinsformar
Grädda i 175 grader i 15-17 minuter
Gluten- och sockerfri chokladtårta med färska bär
10-12 bitar
6 ägg, vitor och gulor separerade
3 dl mandelmjöl
2,5 dl dadlar, utan kärnor
2 dl vatten
0,5 dl kakao
Garnering
3 dl vispgrädde
Färska bär
Gör så här
Vispa äggulor
Mixa dadlar
Tillsätt äggulor, vatten, kakao och mandelmjöl
Kör på hög hastighet
Vispa äggvitor till hårt skum
Vänd ner äggvitorna i chokladsmeten,
försiktigt så att fluffigheten bevaras
Fördela smeten i en långpanna (23 x 33 cm) klädd med bakplåtspapper
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter
Låt chokladbottnen kallna innan den spritsas med grädde
Toppa med valfria färska bär
10-12 bitar
6 ägg, vitor och gulor separerade
3 dl mandelmjöl
2,5 dl dadlar, utan kärnor
2 dl vatten
0,5 dl kakao
Garnering
3 dl vispgrädde
Färska bär
Gör så här
Vispa äggulor
Mixa dadlar
Tillsätt äggulor, vatten, kakao och mandelmjöl
Kör på hög hastighet
Vispa äggvitor till hårt skum
Vänd ner äggvitorna i chokladsmeten,
försiktigt så att fluffigheten bevaras
Fördela smeten i en långpanna (23 x 33 cm) klädd med bakplåtspapper
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter
Låt chokladbottnen kallna innan den spritsas med grädde
Toppa med valfria färska bär
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar