söndag 18 januari 2015

Ahlgrens bilar pannacotta till efterrätt




Endast två ingredienser behövs till denna efterrätt, Ahlgrens bilar och grädde, men den kräver ändå sin tid och planering då de olika lagren av pannacotta måste stelna innan nästa lager hälls på. Men den som väntar...
Jag misstänker att Ahlgrens bilar pannacotta är en efterrätt som blir högt uppskattad på vilket kalas som helst, en pastellig färgklick som jag inte tror någon kan motstå :)


Ahlgrens bilar pannacotta
6-8 glas

6 dl grädde
2 påsar Ahlgrens bilar

Gör så här
Värm på låg värme 2 dl grädde och klipp ner 30 rosa bilar
Värm och rör tills bilarna smält
Sila bilgrädden genom en sil
Häll upp i 6-8 glas
Låt stelna ca 1 timme i kylen
När det stelnat fortsätt med nästa lager = nästa färg
Tillsätt lite extra karamellfärg om du vill ha lite skarpare färg
Toppa med bilar vid servering

4 kommentarer:

  1. Men alltså, Mums med stort M!! Detta måste bara testas ;) Tack för receptet!
    Du lagar så mycket gott att man blir inspirerad att ställa sig vid kastrullerna och gå igång, och då
    menar jag inte bara efterrätter såklart.
    Ha en fin fortsättning på veckan!
    Kramen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, kul att kunna inspirera och få igång folk i köket :) Lycka till, med vad det nu blir i kastrullerna! Kram

      Radera
  2. Har sett denna pannacotta lite varstans men åsikterna om den verkar gå isär. Skulle vara kul att få veta vad du tyckte om den?
    En fortsatt fin vecka till dig, kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte den blev god, något blek i smaken men ändå så pass smakrik att jag kände smaken av de olika bilarna, och eftersom det bara är grädde i efterrätten blev den lätt jolmig efter ett par tuggor, så för min del räckte det med en liten portion för göra mig nöjd: Kramar till er!

      Radera