Förra fredagen fick våra middagsgäster agera försökskaniner, vilket mannen egentligen inte gillar, att utsätta gästerna för mat vi själva inte testat, men de här recepten tyckte han tydligen lät som några det inte gick att misslyckas med :)
Vi bjöd på kyckling- och paprikalasagne med broccolisallad, recept av Sara Begner och Paolo Roberto från tidningen Mer Smak, och det gick nog hem hos försökskaninerna, för alla åt med god aptit, och hämtade dessutom om.
Kyckling- och paprikalasagne
4 portioner
2 stora kycklingfiléer
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 tsk olivolja
350 g ajvar relish
2 dl crème fraiche
2 dl mjölk
1 fintärnad paprika
40 g babyspenat
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
5 färska lasagneplattor
100 g riven ost
Gör så här
Strimla kycklingen
Stek kycklingen till fin stekyta
Salta och peppra
Ta bort från värmen
Blanda ajvar, crème fraiche, mjölk, paprika, spenat, vitlök och spiskummin
Varva blandningen med lasagneplattor och kyckling i passande ugnsform
Avsluta med ajvarblandningen och toppa med riven ost
Gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter
Broccolisallad
4 portioner
250 g broccoli i buketter
Dressing
2 msk pressad citronsaft
1 riven vitlöksklyfta
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
Gör så här
Lägg broccoli i kokande, saltat vatten
Koka i ca 2 minuter
Häll av vattnet och spola med kallt vatten
Låt rinna av ordentligt
Blanda citronsaft, vitlök, olivolja och salt i en skål
Lägg i broccolin och vänd runt i dressingen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar