torsdag 19 mars 2015

Krämig laxpasta med örter och vitlök


Torsdag och min tur att laga mat. Idag blev det en krämig laxpasta, 
som jag tror skulle duga åt vilken hungrig Italienare som helst. Pasta pronto!

Krämig laxpasta med örter och vitlök
4 portioner

500 g laxfilé
350 g pasta (gärna bucatini)
225 g frysta blomkålsbuketter
1 krossad vitlöksklyfta
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
100 g soltorkade tomater
0,5 kruka färsk basilika eller gräslök
2-3 msk olivolja
0,5 tsk salt
Vitpeppar
Till servering
Grovt riven parmesan

Gör så här
Koka upp blomkålen med en krossad vitlöksklyfta i mjölk och grädde
Mixa tillsammans med ca hälften av olivoljan till en slät sås
Smaksätt med salt och vitpeppar
Håll varm
Skär ner laxen i kuber
Blanda lax med soltorkad tomat, hackade örter och resten av olivoljan i en skål
Tillsätt en nypa salt
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
Blanda ner lax och tomat i den avrunna pastan
Häll över såsen
Vänd försiktigt så allt blandas
Låt småsjuda på medelvärme  ca 3-4 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar