söndag 12 april 2015

Äntligen är grillsäsongen här!

Så kom äntligen solen, och vi passade på att ha vår grillpremiär
Men det blåser så in i bängen, så äta fick vi göra inne. 




Fetaoströra
4 portioner

200 g tärnad fetaost
1 urkärnad och finhackad chili
1 finhackad rödlök
0,5 dl finhackad dill
2 msk smakrik olivolja

Gör så här
Blanda alla ingredienser


Grillad fänkål
4 portioner

4 fänkålsstånd, skurna i 3 cm tjocka skivor
1 torkad chilifrukt
Flingsalt
Svartpeppar
0,5 vitlöksklyfta
6 msk extra virgin olivolja
1 citron, skal och saft
25 g parmesanost

Gör så här
Koka fänkålen i lättsaltat vatten 4-5 minuter
Låt rinna av och ånga torr
Grilla den sedan 2-3 minuter på varje sida
Stöt chili, flingsalt och svartpeppar i en mortel
Tillsätt vitlöken och stöt till en krämig pasta
Rör ner olivolja, citronskal och citronsaft
Häll över blandningen i en stor skål
När fänkålen är färdig läggs den i dressingen
Riv över parmesanost
Garnera med fänkålsvippor


Potatisgratäng
4 portioner

12 potatisar
2 gul lök
3-4 dl riven ost
1,5 tsk salt
3 krm svartpeppar
2,5 dl mjölk
2 msk margarin

Gör så här
Skala och skiva hälften av potatisen
Lägg i en ugnsfast form
Skala och skiva löken
Lägg löken över potatisen
Riv osten och lägg det mesta av osten över löken
Salta och peppra
Skala och skiva resten av potatisen och lägg i formen
Lägg det sista av osten överst
Häll i mjölken
Klicka ut margarinet
Grädda i 225 grader i 40-50 minuter

Grilla!

2 kommentarer:

  1. Åh Gud så gott det där såg ut ! Grillad fänkål har ja aldrig provat ! Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smakade kanoners! och grillad fänkål kommer det bli fler gånger i sommar :) Kram

      Radera