Så kom äntligen solen, och vi passade på att ha vår grillpremiär.
Men det blåser så in i bängen, så äta fick vi göra inne.
Fetaoströra
4 portioner
200 g tärnad fetaost
1 urkärnad och finhackad chili
1 finhackad rödlök
0,5 dl finhackad dill
2 msk smakrik olivolja
Gör så här
Blanda alla ingredienser
Grillad fänkål
4 portioner
4 fänkålsstånd, skurna i 3 cm tjocka skivor
1 torkad chilifrukt
Flingsalt
Svartpeppar
0,5 vitlöksklyfta
6 msk extra virgin olivolja
1 citron, skal och saft
25 g parmesanost
Gör så här
Koka fänkålen i lättsaltat vatten 4-5 minuter
Låt rinna av och ånga torr
Grilla den sedan 2-3 minuter på varje sida
Stöt chili, flingsalt och svartpeppar i en mortel
Tillsätt vitlöken och stöt till en krämig pasta
Rör ner olivolja, citronskal och citronsaft
Häll över blandningen i en stor skål
När fänkålen är färdig läggs den i dressingen
Riv över parmesanost
Garnera med fänkålsvippor
Potatisgratäng
4 portioner
12 potatisar
2 gul lök
3-4 dl riven ost
1,5 tsk salt
3 krm svartpeppar
2,5 dl mjölk
2 msk margarin
Gör så här
Skala och skiva hälften av potatisen
Lägg i en ugnsfast form
Skala och skiva löken
Lägg löken över potatisen
Riv osten och lägg det mesta av osten över löken
Salta och peppra
Skala och skiva resten av potatisen och lägg i formen
Lägg det sista av osten överst
Häll i mjölken
Klicka ut margarinet
Åh Gud så gott det där såg ut ! Grillad fänkål har ja aldrig provat ! Kram Anna
SvaraRaderaSmakade kanoners! och grillad fänkål kommer det bli fler gånger i sommar :) Kram
Radera