Välkommen!

måndag 27 april 2015

Helgen som gick


Helgerna rusar förbi och när måndagen kommer får man riktigt tänka efter vad man egentligen har gjort under helgen som gick. Förutom en sväng till stan i lördags för att fixa examenskläder till dottern så har vi hunnit med en hel del här hemma i trädgården, rabatter har blivit rensade, stenar har blivit lagda på altanen och trädäcket vid poolen har blivit lite större. Dessutom har dammen med våra koikarpar blivit städad, inte lika grundligt som förra året då vi tömde hela dammen på vatten och skurade botten ordentligt, men alla alger som flöt omkring på ytan är nu urhovade och vi har börjat mata karparna igen efter deras vintervila.


Alla våra åtta koikarpar har överlevt vintern och ser ut att må bra. Dessutom fick de en ny kompis i helgen. En liten gul koi som mest höll sig undan och gömde sig för de andra.


Koikarparna var rätt pyttiga när vi köpte dem för två år sedan, 
men har ätit sig riktigt stora och nu lyckats övervintra två vintrar i dammen.


4 kommentarer:

 1. oj...vad fint med fiskar i dammen
  Klarar dom sig från katt anfall??? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katten är inget problem, däremot har vi haft påhälsning av hägern, som tog en av våra karpar :( så numera har vi ett nät över dammen.

   Radera
 2. Håller med om att helgerna går fort, FÖR fort! men tack o lov så kom helgen snabbt den här veckan. Långledigt blir det med!
  Trevlig Valborg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kort vecka - lång helg. Härligt!
   Trevlig valborg!

   Radera