Vill du hellre baka din egen pirogdeg hittar du recept på det HÄR.
Piroger med kryddigt kött- och grönsaksfräs
4 piroger
ca 500 g pizzadeg
150 g nötfärs eller blandfärs
0,5 gul lök
1 morot
ca 150 g vitkål
1 vitlöksklyfta
0,5 krm svartpeppar
0,5 krm malen kardemumma
0,5 msk senap
0,5 msk soja
0,5 köttbuljongtärning
1 dl vatten
Salt
Peppar
Gör så här
Skala lök och morot
Finhacka lök, grovriv morot och finstrimla vitkål
Fräs lök och morot i lite margarin
Tillsätt färsen och stek under omrörning tills den är jämt grynig
Lägg sedan i vitkål, pressad vitlök, övriga kryddor och smulad buljongtärning
Häll i vattnet
Koka under lock på svag värme ca 10 minuter
Smaka ev av med salt och peppar
Dela den färdiga pizzadegen i fyra kvadrater
Fördela kött- och grönsaksfräs på plattorna
Pensla äggula som klister runt kanten på halva plattan
Vik plattan över fyllningen till ett paket
Tryck ihop kanterna med en gaffel
Pensla pirogerna med äggula
Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader i ca 25 minuter tills pirogerna fått fin gyllenbrun färg
Vilket spännande recept. Låter mums!
SvaraRaderaJo, mannen lyckades allt få till ett riktigt bra recept :)
Radera