Smulpaj tror jag de flesta förknippar med söta smulpajer, till efterrätt eller fika, men den här smulpajen serverar man inte till kaffet, utan till lunch eller middag.
4 portioner
150 g rökt skinka, tärnat
400 g broccoli, i bitar
4 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 dl ost, riven
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
Smuldeg
2 dl vetemjöl
50 g margarin
1 msk vatten
Till servering
Sallad
Gör så här
Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 1 minut
Låt rinna av
Lägg den sedan i smord pajform
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar
Häll äggstanningen över broccoli och skinka
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter
Hacka ihop margarin och mjöl till en gryning massa
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg
Strö degen över pajen och grädda ytterligare 20 minuter
Smart idé, tänker jag kopiera, alltså laga själv, man kan ju lägga vilka rester som helst i botten, jättebra recept, tack för det. Jag fortsätter kolla din blogg varje dag, har gjort så länge. Ha en trevlig vecka.
SvaraRaderaTack Ewa! Vilket bra tips :) att man inte absolut måste använda sig av skinka och brocooli, utan faktiskt kan ta av det som kylskåpet erbjuder.
RaderaÖnskar dig med en trevlig vecka! / Birgitta
Åh , lät ju supersmaskigt! Får jag fråga dig om du har något bra tips/förslag på nån kaka/tårta som jag kan servera på en studentmottagning för sisådär 70 personer....det bör vara något som går att förbereda och frysa in för att sedan ta upp på den stora dagen.....
SvaraRaderaKram Anna
Här förbereds det också för student och buffé. Jag ska inte servera någon regelrätt tårta utan en glutenfri mandelkaka toppad med en klick grädde. Länk till den:
Raderahttp://minlillakokvra.blogspot.se/2015/03/glutenfri-mandelkaka-med-paron-och.html
Sedan ska jag bjuda på små dessertshots
http://minlillakokvra.blogspot.se/2015/03/nutellafromage-till-dessertbuffen.html
http://minlillakokvra.blogspot.se/2015/03/dessertshots-med-mango-och-citron.html
Annars är ju marängbotten enkel att baka och dekorera med grädde och bär. Länk till det:
http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/11/marangtarta-toppad-med-hallonkesella.html
Baka i långpanna är ju smidigt om man ska bjuda på en kaka till kaffet, och då är ju tupppkakan och toscakakan idealiska.Länkar till dem:
http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/01/baka-tuppkaka-i-langpanna-och-bjud-pa.html
http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/05/baka-veckans-kaka-toscakaka-i-langpanna.html
Hoppas mina förslag kan vara till någon hjälp. Lycka till!
Kram Birgitta
Tusen tusen tack för dessa tips !! Tänkte mig också mer kaka än tårta .. Ska kika på länkarna och säkert är de användbara ��
SvaraRadera