fredag 19 juni 2015

Midsommarcheesecake med sill, lax och räkor


Förutom den traditionella sillen och potatisen åt vi en rackarns god midsommarcheesecake idagEftersom det ändå regnar och vi måste hålla oss inomhus passar jag på att dela med mig av det smarriga receptet till er. 
Hoppas ni har fler och längre uppehåll i regnvädret än vad vi har! 
Antar att de allra flesta firar en rätt gråmulen och regnig midsommar i år :( 

Midsommarcheesecake med sill, lax och räkor
6-8 portioner

200 g kavring
75 g smör
Fyllning
4 gelatinblad
150 g gravad lax
100 g matjessill
1 liten rödlök
10 små kokta färskpotatisar
1 dl hackad dill och gräslök
0,5 dl riven färsk pepparrot
400 g naturell färskost
2 dl gräddfil
70 g finkornig löjrom
Salt
Peppar
Garnering
Räkor
Rom
Rödlök
Dill
Gräslök

Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten
Kör sönder kavringen i en matberedare
Smält smöret
Rör ner kavringen i smöret
Tryck ut det i en bakpappersklädd bakform med löstagbar kant
Ställ i kylen
Skär lax och matjessill i små bitar
Skala och finhacka rödlöken
Skiva den kokta poptatisen
Blanda ihop det med de hackade örterna, rivna pepparroten, färskosten, gräddfilen och löjrommen
Smaka av med salt och peppar, 
var dock försiktig med saltet då de övriga ingredienserna ger en bra sälta
Smält gelatinet med lite av vattnet det har legat i
Tillsätt lite av fyllningen och rör om
Tillsätt sedan resten av fyllningen och blanda väl
Häll upp i formen
Låt stå kyld i minst 2 timmar för att stelna
Dekorera med räkor, klickar rom, rödlök, hackad dill och gräslök vid servering



Klart katten ska smaka :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar