I helgen har vi verkligen fått smak av sommaren. Älskar när gränsen mellan ute och inne försvinner och trädgården blir som ett extra rum. Vi har verkligen mest varit ute, jobbat i trädgården, grillat och invigt poolen, men den var i ärlighetens namn inte särskilt varm, men med en varm bastu att värma upp sig i så var det super.
Som sagt grillat har vi gjort, men det kan vara svårt att komma på nya varianter på det grillade, kör mest på samma grillbit. Kom gärna med tips på vad ni brukar grilla. Däremot så kan man ju variera tillbehören till det grillade. I helgen gjorde jag Smaskelismaskens goda sparrissallad t ex.
Sparrissallad med gul kiwi och avokado
Sparris
Avokado
Gul kiwi
Tomater
Blandad sallad
Dressing
Fransk senap
Balsamvinäger
Olja
Socker
Herbamare
Peppar
Gör så här
Bryt av botten på sparrisen och kasta
Fräs i smör och krydda med salt och peppar
Låt svalna
Skär avokado, kiwi och tomat i bitar
Blanda med sallad
Lägg i sparrisen
Blanda dressingen och slå över
En annan god sallad till det grillade, som är i säsong just nu, är...
Tomat- och jordgubbssallad med basilika och vitlök
4 portioner
250 g jordgubbar
30 g körsbärstomater
15 basilikablad
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Gör så här
Halvera jordgubbar och tomater
Riv basilikabladen i mindre bitar
Finhacka vitlöken
Svängrunt alltsammans med olivolja
Krydda med salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar