Det här filmjölksbrödet tar bara 10 minuter att röra ihop,
sedan sköter det sig självt i ugnen.
Lingonbröd med fänkålsfrön
1 bröd
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl rågmjöl
1 msk mortlade fänkålsfrön
1,5 tsk salt
225 g frysta lingon
Gör så här
Blanda filmjölk, sirap och bikarbonat
Tillsätt resten av de torra ingredienserna
Blanda väl
Vänd sist ner de frysta lingonen
Häll smeten i en brödform som rymmer 2 liter,
klädd med bakplåtspapper eller smord
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 1,5 timme,
för att vara på den säkra sidan att brödet är klart -
mät temperaturen, den ska vara 98 grader i mitten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar