Chokladkakor med flingsalt
100 g mjukt smör
0,75 dl muscovadosocker
2 msk kallt kaffe
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
Ägg till pensling
Flingsalt
Gör så här
Rör smör och muscovadosocker krämigt
Rör ner kaffe
Blanda mjöl, siktat kakao och bakpulver för sig
Rör ner mjölblandningen i smörblandningen
Arbeta ihop till en smidig deg
Dela degen i två delar
Rulla till två längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt
Platta till rullarna och pensla med uppvispat ägg
Strö på lite flingsalt
Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 14 minuter
Skär till sneda kakor genast när du tar ut plåten
Låt svalna på galler
och vill man inte ha flingsalt på kakorna går det bra att byta ut saltet mot pärlsocker
Låter supergott. Ha en fin kväll Kram Pernilla
SvaraRadera