500 g kycklingfilé
olivolja och smör till stekning
500 g wokgrönsaker
1 burk (400 ml) kokosmjölk
1 msk kycklingfond
500 g wokgrönsaker
1 burk (400 ml) kokosmjölk
1 msk kycklingfond
1 tsk sambal oelek
3-4 cm färsk ingefära
salt, svartpeppar
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem i en traktörpanna i en blandning av olivolja och smör tills de fått lite färg, salta och peppra. Lägg över kycklingen på en tallrik.
Skala och riv den färska ingefäran.
Tillsätt mer olivolja och smör om det behövs och fräs wokgrönsakerna efter anvisning på förpackningen i traktörpannan. Lägg tillbaka kycklingen i pannan, blanda ner sambal oelek och ingefäran som sedan får fräsa med en liten stund.
Tillsätt kycklingfonden och kokosmjölken och låt puttra ihop några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera thaikycklingen med kokt basmati- eller jasminris.
Tack Neta och Peppe för ert bidrag!
Vill du också vara med och bidra med ett Månadens middagstips?
- Laga något med ingrediensen ingefära och blogga om det på din blogg.
- Skriv i inlägget att du är med i Månadens middagstips och länka hit.
- Skriv en kommentar i kommentarsfältet HÄR med länk till ditt bidrag.
Senast den sista augusti vill jag ha ditt bidrag.
I början på september gör jag en sammanställning av alla bidrag i ett inlägg och länkar till er. Har du ingen egen blogg men ändå vill bidra med ett recept går det bra att mejla recept och bild till studiolivskraft@gmail.com
Härligt ska se om jag kan bidra med något😊
SvaraRaderaDet vore kul :) Vet ju att du har en hel del fina recept på lager, och säkert finns det några med ingefära i.
Radera