Mat i ugn är ju toppen, och fisk är bra att äta så ofta som möjligt,
då måste ju fisk i ugn vara den idealiska maträtten :)
Torsk Provencale - en enkel middag med fransk, rustik känsla.
Torsk Provencale
4-6 portioner
900 g torskfilé
10-12 potatisar
3 morötter
2 gul lök
3 klyftor vitlök
3 st tomater,
2 dl hönsbuljong
1 dl persilja, hackad
50 g smör
2 citroner
Salt
Svartpeppar
Citronpeppar
Gör så här
Skiva morot, lök och potatis
Blanda i en ugnsfast form
Ringla över lite olja
Salta och peppra
Stek i ugn i 200 grader i ca 20 minuter
Blanda smör med hackad persilja och rivet skal från en halv citron
Smaka av med salt och citronpeppar
Skiva vitlök och klyfta citroner och tomater
Salta och krydda torskfilén
Lägg torsk, vitlök, citroner och tomater i ugnsformen
Häll över hönsbuljong
Stek ytterligare ca 10 minuter
Ansluta med att klicka över persiljesmöret
Stekt torskrygg med sardellsmör-
Klicka här!
Citronpeppar
Gör så här
Skiva morot, lök och potatis
Blanda i en ugnsfast form
Ringla över lite olja
Salta och peppra
Stek i ugn i 200 grader i ca 20 minuter
Blanda smör med hackad persilja och rivet skal från en halv citron
Smaka av med salt och citronpeppar
Skiva vitlök och klyfta citroner och tomater
Salta och krydda torskfilén
Lägg torsk, vitlök, citroner och tomater i ugnsformen
Häll över hönsbuljong
Stek ytterligare ca 10 minuter
Ansluta med att klicka över persiljesmöret
Stekt torskrygg med sardellsmör-
Klicka här!
Fisk i alla former är gott. Härligt när det sköter sig själv i ugnen. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRaderaKan inte annat än att hålla med :)
Radera