Busenkelt recept på hemgjord glass. Bara vispa ihop. Sen in i frysen. Kan dock vara bra att tänka på att ha lite framförhållning så glassen hinner frysa innan den ska serveras.
Annars är smeten god att äta som den är ;)
Receptet hittade jag HÄR hos ScienceHelena.
Hemgjord glass med jordgubbar
4 äggulor
1,5 dl strösocker
5 dl grädde
200-400 g jordgubbar
(mängden bär beroende på om du vill göra mer glass- eller sorbetkaraktär)
Gör så här
Vispa ihop äggulor och socker
Grädden vispas tjock och röres ner i äggsmeten
Jordgubbarna, färska eller tinade, mixas med stavmixer och röres ner i smeten
Äger du ingen mixer går det bra att mosa för hand med t ex en gaffel
Rör försiktigt för en marmorerad smet
Häll smeten i form och ställ in i frysen
Servera glassen direkt ur formen eller värm upp formen i hett vattenbad någon minut och stjälp upp på ett fat
ska glassen serveras ur formen bör den tas ut ur frysen i god
tid så den hinner tina lite
På samma enkla vis gör du egen glass med choklad och jordnötter -
Glass är alltid gott. Min dotter brukar göra glass med olika frukter i som vi har hemma. Tex kiwi. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRaderaDet låter riktigt smaskigt! Kram
RaderaSå glad jag blir att du gillar glassen. :-) Tack för länken till min blogg! Håller med dig - smeten går också så bra att äta som den här. Önskar dig en fin söndag!/Kram
SvaraRaderaNågon godare och mer somrig glass får man nog leta efter :) Kram
Radera